søndag den 31. januar 2010

Januar-opgave: Telefonbesked


forfatter og foto: Jørn E

Jeg havde besluttet mig. Jo, jeg siger ja. Min forholdsvis nye kæreste havde friet. Jeg havde været nødt til at be' ham om lidt tid. Vi havde trods alt kun kendt hinanden i lidt over en måned. Vi mødtes på havnen i Gilleleje, i fiskeforretningen, jeg stod og overvejede hvad jeg skulle vælge. Der er så mange fiskearter, man slet ikke kender. Mine overvejelser blev afbrudt af en stemme som sagde: 'Du skulle prøve lyssej, det smager godt og det er ikke dyrt'. Jeg vendte hovedet mod den talende og så en mand der var ca. 10 år ældre end mig, d.v.s. omkring de 35. Han så ganske godt ud, med et drenget lidt frækt udtryk i øjnene. 'Jeg aner ikke hvordan jeg skal tilberede sådan noget, så det duer ikke '. Svarede jeg. 'Jeg har en opskrift ude på min båd. Kom med derud, så får du en kopi, og jeg gi'r en drink' grinede han og så glad afventende på mig. Jeg kom til at grine, for han mindede mig lidt om en stor hundehvalp, der står med alle muskler spændt og tungen ud af munden og venter på at man skal kaste bolden. 'OK', svarede jeg, ' det lyder da spændende'.

Hans båd var en stor motorbåd, stor nok til havsejlads. 'Velkommen ombord, jeg finder først opskriften, så vi ikke glemmer den. Han gik under dæk, hvor jeg kunne høre at han rumsterede. - Her er din opskrift. Nu laver jeg en drink. Sæt dig på agterdækket, der er sol.' Vi snakkede godt sammen og jeg fik at vide at Jan, som han hed, havde arvet en ganske stor sum penge fra en onkel og at han derfor kunne leve et frit og sorgløst live. 'Nu mangler jeg bare en smuk og varm kvinde i mit liv' tilføjede han og så indtrængende på mig. 'Jamen så må du jo finde en. Det kan vel ikke være svært med din baggrund og udseende'. Han smilede stort. ' Det håber jeg ikke'. Han stirrede stadig indtrængende på mig.

'Jeg må videre. Jeg skal have gæster til middag og jeg skal lave en fiskeret jeg ikke har lavet før'.
'Kom herned igen en aften, så laver jeg en anden spændende fiskeret til en middag for os to' opfordrede han. Jeg tøvede lidt, men der er nu noget sexet over mænd der laver mad, så jeg takkede ja og vi lavede en aftale.

Han lavede god mad og det endte med en overnatning ombord. Efter kort tid sås vi næsten hver dag, og så kom frieriet.

Nu havde jeg så besluttet mig til at sige ja. Jeg ville ringe til ham. Men inden jeg fik ringet op, så jeg, at der var en telefonbesked på svareren. Det var min gamle farbror. Jeg havde ikke hørt fra ham i årevis og vidste bare, at han boede for sig selv ude på landet i Jylland et sted.

'Hallo, min pige. Jeg vil bare sige, at du skal ikke gifte dig med ham Jan. Han er en rigtig skidt fyr. Han er ude i noget slemt snavs, som du kan blive revet med i. ….Det var bare det jeg ville sige'

Jeg ringede til min mor, lettere rystet. Jeg regnede med, at det var hende der havde talt med farbror Hans.

'Altså, kære ven. Hvad er det for noget sludder med den telefonbesked fra farbror Hans. Han døde jo for snart tre år siden'. Jeg var nødt til bare at lægge på.

Der blev ikke noget bryllup.


Jørn E./19. januar 2010 Alle rettigheder forbeholdes. Eftertryk kun efter aftale.

9 kommentarer:

Randi Abel sagde ...

Kære Jørn,
Spændende med en overnaturlig telefonsamtale. Jeg er dog lidt trist over, at den forpurrer brylluppet, for jeg kan godt lide den store hundehvalp ;)
En enkelt ting: I fjerde linje i første afsnit ville jeg skrive "fiskeforretning." "Fiskerforretning" får mig til at tænke på en forretning, som sælger udstyr til fiskere.
Kh,
Randi

Randi Abel sagde ...

Jeg glemte at kommentere billedet. Hvor er det godt. Er det farbror Hans ;D
Kh,
Randi

Jens Albers sagde ...

Hej Jørn!

En fint fortalt historie.Spændende med det lidt"okulte".

Hilsen Jens

JEKEL sagde ...

...til Randi.
Tak for din kommentar. Det med fiskeforretningen er simpelthen en smutter. Du har som sædvanlig ret.
Ja, billedet er farbror Hans.

...til Jens Albers. Tak for din kommentar.

Robert sagde ...

Hej Jørn
Det er en fin historie, og du kommer godt rundt om din hp. så jeg føler at jeg kender hende.

Men slutningen er noget af en bombe, jeg ville have nydt et par små spor i løbet af teksten.

Kh. Robert

Ragnhild sagde ...

Hej Jørn
Jeg har med stor interesse læst din historie, og jeg kan li den. Den irreale telefonbesked er et spændende brud i en realistisk tekst. Og godt for det - for din mandlige karakter kalder på denne læsers skepsis og bekymring. Selvfølgelig skal din hp ikke hovedkulds kaste sig ud i et ægteskab med ham. Du skal vel ha et "dit" foran "useende" så læseren ikke overfører "din" fra "din baggrund".
Kh Ragnhild

Bente Pedersen sagde ...

Kære Jørn!
Den tekst tog da godt nok noget af en overraskende drejning tilsidst. Godt med en guardian angel med på telefonen, for din hp virker da lidt som en lykkeridder.(Eller også er det bare mig,der synes at det lige gik lidt for hurtigt med det frieri!)
Af en eller anden grund, måske logisk tænkning, ville jeg gerne, at denne afdødes omsorg i form af en advarsel kom fra én, der havde været hende kær og nær.Men hvem ved, hvordan tingene fungerer der hinsides?
KH Bente

Leonius sagde ...

Hej Jørn,

din historie fangede mig. Jeg syntes du beskrev begge personerne fremragende.
Jeg kunne godt forstille mig, at den fortsatte.

Leonius.

JEKEL sagde ...

...til Robert.
Jeg er glad for at du kan li' historien. De små spor du efterlyser kan jeg godt forstå. Problemet er jo bare, at det helst ikke skal blive for langt. Jeg har faktisk luget en del i historien, inden den blev "fyret af".

til Ragnhild.
Jeg forstår din skepsis overfor hp. Det var netop hensigten at skabe den. De små sprogbøvser kan du have ret i. Det med at læse korrektur på egen tekst er faktisk ret svært. Tak for kommentaren.

...til Bente.
Det glæder mig at hp også hos dig tændte nogle alarmlamper.
Det med forholdet til onkel Hans er med i en uforkortet udgave af teksten. Ligeledes lidt mere om kærestens skumle baggrund. Men af hensyn til længden er det barberet væk.

...til Leonius.
Tak for blomsterne. Men fortsættelse, nej. Men som du kan se af ovenstående svar på kommentarer, er originalversionen noget længere. Men som sagt: Af hensyn til længden...

Kærlig hilsen til jer alle

Jørn E