torsdag den 25. februar 2010

Februar-opgave: I sauna med Chili Burn

forfatter: Bente Pedersen

Afterskiing var et dejligt afslappende mellemspil for Livol Vital efter dagens oplevelser ude på løjperne. Hun kom ind i pejsestuen og satte sig foran den gnitrende ild. Skuttede sig og gned varme ind i hænderne. De friske røde æblekinder lyste op og bidrog til hendes i forvejen smukke udstråling.

Hun kiggede sig omkring efter de to veninder, Kamille The og Oliveum Vitae. Efter morgenkaffen på hotellet havde de valgt at splitte op resten af dagen. Kamille ville bruge dagen på hotellet. Hun kunne ikke rigtig få bugt med en hoste, der ind imellem tog vejret fra hende. Temmelig uforeneligt med hæsblæsende ture ned af løjperne, hvor Livol og Oliveum ville være at finde det meste af tiden.

Livol ventede nu utålmodigt på de andre med en varm toddy i hånden. Hun glædede sig til at fortælle dem om den yderst attraktive mand, hun havde mødt lige efter frokost. Blot to minutter inde i deres første spæde samtale i køen ved skihejsen havde han uden videre spurgt hende, om hun kunne tænke sig at nyde en wellnessaften sammen med ham. Han skitserede et scenarie bestående af tændte fakler, champagne, frisk frugt og sauna nede ved bjergsøen. Som om hun bare sådan gik i sauna med hvem som helst. I alle tilfælde ikke uden at kende navnet først. ”Chili Burn!” havde han lige nået at præsentere sig, inden skiliften bortførte hende. Hans stemme mindende hende om overfladen på en creme brulee: sprød, delikat og varm. En dessert, der så absolut lå øverst på hendes hitliste, så hun var nu temmelig opsat på at dukke op senere ved den hestetrukne kane, der skulle bringe dem begge ned til søen.

Hvor blev de mon af? Hun ringede lettere rastløs op til Kamille på værelset. ”Uh, jeg har det meget, meget bedre”, fnisende hun i røret. ”Jeg mødte sådan en charmerende mand i formiddags, da jeg lige var et smut nede i foyeren. Da han hørte min hule hoste, insisterede han på at heale mig med sine varme hænder.” Livol hørte kun efter med et halvt øre, da hun i det samme så Oliveum komme småhumpende ind ad døren. Vinkede hende hen mod pejsen med den frie hånd. ”Ja, og hosten var da så absolut ikke det eneste, han fik taget under kærlig behandling.” Kamille skruede ivrigt op for stemmen i den anden ende af røret: ”Han inviterede mig på den helt store saunatur i aften nede ved søen. Kanetur, champagne, fakler …..You name it! Jeg tror faktisk, at jeg nu er rask nok til at klare det, så jeg kommer ned til afterskiing om lidt. See you!”

Oliveum satte sig ved siden af Livol. Hendes øjne skinnede blanke under det sorte pandehår. ”Nu skal du altså høre noget meget spændende”, begyndte hun ivrigt. Da jeg i eftermiddag var på vej ned ad rød løjpe, fik jeg øje på en orangerød skijakke, der nærmede sig hurtigt bagfra. Jeg blev så distraheret, at jeg mistede balancen og væltede. Pinligt. Dybt fjollet at ligge der og rode i en snebunke med stængerne lige i vejret. Jeg ville skynde mig op at stå, men kunne bare ikke. Min ankel gjorde så pokkers ondt!” Hendes stemme anglede efter venindeomsorg. ”Hvordan er du så kommet ned til hotellet?”, brød Livol ind. ”Ja det er godt nok et helt fantastisk held i uheld!” Oliveums stemme var nu henført begejstret. ”Min forfølger kom straks hen for at hjælpe mig. Jeg siger dig, han var nice. George Clooney kan godt pakke sammen. Han hev straks min skistøvle af, dernæst min uldne skisok, og så befandt min ømme nøgne ankel sig i et behageligt selskab med to yderst varme hænder.” Hun slyngede det lange sorte hår i en smuk bue over højre skulder, inden hun med svømmende øjne fortsatte: ”Og så inviterede han mig i sauna i aften nede ved søen. Hvad skal du for resten lave i aften?”

Lyset i Livols æblekinder var nu nede på normal styrke. Hun bøjede sig frem og rakte ud efter et tilfældigt damemagasin på det lille bord. Et lille smil krøllede sig først forsigtigt i den ene mundvig, men bredte sig så helt op til kanten af øreflipperne, da hun svarede:” Åh jeg tror såmænd bare, at jeg vil tilbringe tiden i dynerne med Nesbø og Neuhaus.”

11 kommentarer:

Dorte H sagde ...

Kære Bente.

Du fortsætter jo fint i den stil, Leonius lagde op til i går, selv om vi er kommet længere frem i tiden.

Og igen fin overensstemmelse mellem produkter og personlighed. Herligt.

Kh Dorte.

Bente Pedersen sagde ...

Kære Dorte!
Jeg har nu ikke tænkt i reklameslogans overhovedet,som Leonius gjorde i går. Jeg havde meget svært ved at få en idé, men da jeg så så nogle af mine kosttilskud i køkkenskabet, begyndte jeg bare at skrive for at se, hvad der mon kom ud af det!
KH Bente

Ragnhild sagde ...

Kære Bente
Sikke en flok kvinder - og sikke en charlatan. Jeg ser det for mig: mindst to håndfulde forventningsfulde kvinder dukker op til wellnessaften, men fyren, som har sat dem alle stævne dukker ikke op. Da de endelig når frem til Livols erkendelse rystes de sammen - også af en fælles latter og får så en rigtig hyggelig aften. Om der kommer fornyet lys i Livols æblekinder kan vi kun gisne om. For hvor er fyren?
Hej - jeg er da blevet lokket helt ind i din festlige produkthistorie. Kosttilskud har sandelig effekt. Du får med velvalgte ord tegnet dine kvinder så flot. En rigtig fin historie.

Jeg har tidligere på dagen villet lægge min kommentar, men kunne ikke komme ind i kommentatorboksen, hverken i din eller i de øvrige jeg forsøgte mig med. Er der mon en forklaring på det/ eller andre, som har oplevet det samme?
Kh Ragnhild

Leonius sagde ...

Kære Bente,

forryende historie i et miljø vi efterhånden er blevet helt fortroligt med, SNE.
Jamen jeg kan ikke sige andet, end at jeg blev fanget ind i historien.
Jeg tror ikke han blev væk med vilje,som Ranghild siger, men han opdagede, at de tre piger han havde kurtiseret, nu sad inde i baren og grinte af ham.
Det kan få enhver man til at fortrække, og så er der også det, at han måske var blevet nødt til at tage alle tre med, og det var hans kondition måske ikke til.
Som du kan se, sætter du, med din fortællermåde, gang i fantasien, og det syntes jeg er flot.

Leonius.

Poly sagde ...

Kære Ragnhil

Jeg ved ikke om det gælder for jer, men jeg skal ‘logge på før jeg kan skrive min kommentar.

Hilsen Poly


Kære Bente

Sikken dog en herlig fantasi med dinne produkter. Som taget ud af et feriesteds virkelighed!

Da jeg først læste at i skulle bruge produtnavne, var jeg spændt på at se hvad i kunne få ud af det. Men efter 2 fortællinger, er jeg helt med!

Jeg er sikker på, ingen af jer skriver om ‘Bager produkterne’ hvor snegle og boller ligger i vinduet!

Hilsen Poly

Dorte H sagde ...

Poly og Ragnhild:

Alle skal logge på, også jeg. Sådan er det vist med alle blogs, for ellers kunne alle og enhver oversvømme os med spam mm. På min engelske blog er jeg meget streng med procedurerne, for der driver så meget spam og et væld af (sex)reklamer rundt, og det gider jeg altså ikke se, når jeg selv kommer og logger mig på.

Ragnhild, de fleste dage fungerer det fint, men af og til skaber Blogger sig, og så kan det hele kikse nogle timer eller en dagstid.

/Dorte.

Bente Pedersen sagde ...

Kære Ragnhild, Poly og Leonius!
Hvor er jeg dog glad for,at I dukkede op og besøgte min historie, for da jeg gik i seng ved 23-tiden i aftes, havde der "kun" været besøg af Dorte, og der kunne jeg da for alvor mærke, hvor afhængig jeg er blevet af at høre jeres kommentarer!
Dejligt,at I kunne lide den, for selv om jeg jo ikke har det store alt om sig gribende budskab med historien ud over refleksioner over, hvad wellness i grunden er, så har jeg da gjort mit bedste...
KH Bente

Randi Abel sagde ...

Kære Bente,

Du er altid så hurtig til at kommentere tekster herinde, så jeg har dårlig samvittighed over at være sent ude denne gang. Det skyldes en masse andre gøremål og ikke så megen fritid nu, hvor vinterferien er slut.

Sikke da en Casanova, ham Chili Burn. Gad vide, om han dukker op, eller om to af de tre veninder må nøjes med hinandens selskab i saunaen.

Jeg havde det, som du - jeg kunne heller ikke få en idé til en historie. Du er dog sluppet rigtig godt fra det :)

Kh,
Randi

Ragnhild sagde ...

Kære Bente og alle I andre.
Du har ret Bente. Jeg/vi er ikke bare afhængige af dagens tekst (og for den sags skyld også af dagens billede) men også af hinandens blik på egne og andres tekster. Mit blik vil mangle, når vi når til tirsdag, netop den dag skal jeg på Frederikshavn Sygehus ha skifter et slidt knæ ud med et nyt. Selv om det flytter min opmærksomhed, vil der nok opstå visse blogabstinenser, indtil jeg er hjemme igen.
Kh Ragnhild som pludselig fik lagt en privat besked på din tråd

Bente Pedersen sagde ...

Kære Randi!
At jeg har tid nok til at pleje mine egne interesser,skal da i alle tilfælde ikke give andre stress og dårlig samvittighed.
Men jer er da glad for,at du og andre medbloggere kigger forbi og giver jeres besyv med....
Og tak... Ja ham Chili Burn brænder vist sit lys i begge ender og midt på tillige...og måske ender han med at brænde over...
KH Bente

Bente Pedersen sagde ...

Kære Ragnhild!
Øv for den...Måske kan du bruge tiden på at lave research til nogle gode tekster fra den del af virkeligheden.:-) Held og lykke med det!
KH Bente