mandag den 26. april 2010

April-opgave: Føljeton 8


Kriminalkommissær Madsen rømmede sig, og alle rundt om bordet tav næsten øjeblikkeligt. "Ja I ved jo givetvis, hvorfor der er indkaldt til ekstraordinært møde. Men lige for at resumere, så drejer det sig jo om den nu eftersøgte Louise Hansen. Hun har været forsvundet fra afd. P, det lukkede afsnit, i Alkøbing siden i tirsdags. Da det kan være vitalt i forbindelse med den videre efterforskning af sagen vedrørende hendes mor og dennes samlevende, har jeg indbudt chefpsykiater overlæge dr. med. Ivar Buhl til at komme og skitsere problematikken i forhold til Louise Hansen for os. Jeg siger hermed velkommen. Ordet er dit!" Madsen kiggede over på Ivar Buhl, der tilsyneladende studerede dokumentmappens indhold. "Ja, værsgo, ordet er dit!", gentog Madsen denne gang pinligt højt. Buhl rystede lettere forstyrret det påtrængende billede af den blonde unge pige fra toget af sig. "Nej, han huskede nok forkert!", sagde han til sig selv, rettede på brillerne og begyndte: "Louise Hansen er en gammel bekendt..."

Klaus holdt ind ved Q8. Mon ikke han kunne være heldig at finde en frossen pizza og måske noget Carte D’Or til at hygge med bagefter. Han havde kun en vag forestilling om, hvordan tingene skulle forme sig, når de kom hjem. Der var ikke mange erfaringer at tage af, men Louises faste tag om ham på knallerten, fyldte ham med nyvunden selvtillid. "Vil du med ind og vælge hvilken is, vi skal have til dessert?" Han vendte sig mod Louise og lagde frisk en hånd på hendes skulder.

Louise stod og stirrede mod de store sorte bogstaver på Ekstra Bladets spiseseddel, der hang på døren. Hjertet lavede en forlæns salto og helt automatisk røg den ene hånd ned i bukselommen for at tjekke, om pillerne stadig var der. Den anden hånd fløj op og mærkede på parykken. Alt sad, som det skulle.

Alligevel gav det et ryk i Louise, da Klaus’ hånd rørte hendes skulder, og hun stivnede. Hun hadede, når nogen kom uventet bagfra og lagde klamme hænder på hende. "Øh, hvad?". Hun måtte forhindre, at han fik øje på spisesedlen, så hun pegede hektisk over mod en bil ved den ene benzinstander. "Nææhhh, men se lige den hvide Alfa Romeo, der holder dér. Er det ikke en model 1.4 Multi Air Turbo?" Klaus tabte underkæben. Lignede mest af alt en forkølet mongol. Bare vent til de andre hørte det på værkstedet i morgen! En pige, der åbenbart delte hans egen altopslugende passion for kongen over dem alle. Alfa-bilen! Han havde lyst til at hoppe, som da han var lille, for at få al den glade energi ud af kroppen.

Drønet fra tre store kværnes udstødning, der i det samme kørte ind på tanken og bremsede lige ved siden af Louise og Klaus, fik ham dog på andre tanker. En fyr, bred som en mejetærsker, fik straks øje på Louise og kom hen imod dem.

21 kommentarer:

Dorte H sagde ...

Kære Bente.

Hvor er det en morsom start med den distræte psykiater :D

Og så får vi pludselig rockere på banen. Det passer jo meget godt til de spor, der er lagt for nylig, men jeg undrer mig dog over, at de straks genkender Louise, hvis hun har paryk på. Men de har måske en aftale med hende?

Jeg glæder mig til at se, hvad de næste finder på.

Kh Dorte.

Bente Pedersen sagde ...

Kære Dorte!

Det er jo heller ikke sikkert,at de genkender hende, men blot får øje på et syks kvindemenneske, men dejligt,at du tror det. Så virker det jo efter hensigten. Der kan jo være mange årsager til,at han går direkte over mod hende. Det vil fortsættelse måske vise:-)

KH Bente

Jørn E. sagde ...

Kære Bente!
Jeg kan rigtig godt li' din fortsættelse af historien. Der er nogle fine personbeskrivelser. Jeg kan godt li' ham der er lige så bred som en mejetærsker.
Der er en enkelt ting der generer mig lidt. Det virker som om den distræte psykiater har genkendt Louise på toget. Men hvordan skulle han kunne det? Hun bærer jo paryk.

Kærlig hilsen

Jørn E

Charlotte sagde ...

Kære Bente.

Det er godt samlet op og ovenikøbet fyldt med ny suspence. Efter min mening en god opskrift på at deltage i en føljeton.

Jeg begynder at være bange for at miste de små detaljer og vil kopiere Poly’s eksempel med at samle sammen på en overskuelig måde.

Du får præsenteret nye såvel som kendte personer og du får givet dem nye karakteristika og uddybende baggrunde. Og jeg kan rigtigt godt lide alle dine små detaljer – især hendes pludselige (og åbenbart også oprigtige) interesse i biler.

Det er både spændende og godt til videre overdragelse. Har kun et lille hurra-råb at bidrage med ☺

Kh
Charlotte

Bente Pedersen sagde ...

Kære Jørn!

Hvis vi nu antager, bare for sjov, at han har haft talrige samtaler med hende, så er jeg næsten 100 % sikker på,at han genkender hende på meget mere end hårets og øjnenes farve. Det er så netop de to ting,som ikke passer med hans hukommelse, der laver ravage i hans hjerne og medfører ,at det bliver ved med at puffe op.

Tak, fordi du kan lide min mejetærsker, for jeg havde såmænd først skrevet ladeport,og så tænkte jeg,at det måtte kunne gøres bedre!
KH Bente

Bente Pedersen sagde ...

Kære Charlotte!

Tak for dine rosende ord.:-) Jeg tænkte på, om Randis Skriveblog-side kan bruges til at samle op på de små spor, der lægges ind løbende? Det er jo lidt tovligt hvis vi alle skal bruge energi på noget hver især,som vi lige så godt kunne lave sammen.

KH Bente

Charlotte sagde ...

Kære Bente,

Du tænker på facebook-siden? Man kunne jo godt starte en tråd op under "Diskussioner" og lægge fakta ind der ... Ved dog ikke, om det kan blive særligt overskueligt.

kh
Charlotte

Bente Pedersen sagde ...

Hej Charlotte...Nej jeg tænker på den side, der har flg adresse:

http://sites.google.com/site/skrivebloggen/

Kh Bente

Jens Albers sagde ...

Hej Bente!

Det er spændende, det du har fundet på. Jeg synes det er flot skrevet.Louise bliver fint beskrevet, bla. der hvor du skriver... når nogen kom uventet bagfra og lagde ... her vises meget om Louise.
Hilsen jens

Bente Pedersen sagde ...

Kære Jens!
Tak! Jeg er glad for,at du synes, at jeg har fulgt godt op på dit oplæg. Jeg tænkte allerede,da den bebrillede mand dukkede op,at han var Louises psykiater,så din slutsætning var en dejlig foræring til mig!
Tak fordi du bemærker detaljerne om Louise. Det er jeg glad for! Jeg synes,at det kunne passe fint med det miljø,som du begyndte at skitsere hjemme hos Louise. nU må vi jo pænt vente og se hvad der sker de næste gange, indtil det måske bliver vores tur igen!
KH Bente

Leonius sagde ...

Kære Bente,

det er en god fortsættelse du har skrevet, men jeg personlig har det virkelig svært med denne formfor skrivning, fordi der er så mange små oplysninger, der bliver overset, og som nødvendigvis må rettes, i de forskellige afsnit, for at få det hele til at virke troværdigt.
F.eks. skriver du i en kommentar, at den distræte psykiater kan have genkendt Louise i toget, at han måske havde haft:

"talrige samtaler med hende, så er jeg næsten 100 % sikker på,at han genkender hende på meget mere end hårets og øjnenes farve."

I det tilfælde, ville Louise havde genkendt ham med det samme, han var jo ikke forklædt, og så havde hun reageret helt anderledes.
Så den bedste udlægning af episoden hvor psykiater tænker på hende den lyshåret pige fra toget, er jo nok, at han syntes han har set hende et eller andet sted.

Jeg syntes også der er problemer, i forholde til hvad der i de tidligere afsnit er skrevet, med historien om, at Louise er eftersøgt, og stukket af fra afd. P. for nogle dage siden.

Som jeg startede med, er det en god historie du har skrevet.

Leonius.

Jens Albers sagde ...

Hej til Leonius!

Du har ret med Louises mor i badeværelset, det må være min opgave... Jeg flytter hende derud.
Hilsen jens

Jens Albers sagde ...

Uha da da!
Jeg ville gerne rette i mit indlæg, men ak jeg kan ikke finde ud af det. Det virker som om jeg ikke har administrator rettigheder længere.
Kan nogen hjælpe?
Følgeton nr. 7 efter "kommoden".:

Hun slæbte moren ud på bade værelset og lod hende ligge der.


Hjælper det ikke lidt venner. Hilsen Jens

Dorte H sagde ...

Jens, det ser ud som om du har to profiler (et gammelt billede + administratorrettigheder og et nyt uden). Jeg har nu givet begge Jenser tilladelse; så håber jeg bare det er den rigtige Jens Albers vi har kontakt med ;D

Bente Pedersen sagde ...

Kære Leonius!
Du har sikkert ret med hensyn til psykiateren, og i det tilfælde er det jo så godt,at han kun overvejer,om han har set hende,og bliver enig med sig selv om, at det har han nok ikke!
Og at tankespindet om de mange samtaler så bare var i en hurtig kommentar til Jørn og ikke i selve teksten. Så passer pengene vel stadigvæk?
Louise kan vel godt være stukket af, efterfølgende taget hjem til mor,forsøgt at gøre op med hende, hvor episoden med trappen er foregået og dernæst havnet i toget sammen med Klaus? Samleveren kan vel også have peget med en kraftig finger på Louise i forhold til Politiet for at fjerne mistanke fra ham selv, og det de har kørende med nethandel,som Jens lagde ind? Og politiet dernæst efterlyst hende?

Men du har ret, Leonius, det er svært!

KH Bente

Jørn E. sagde ...

Kære Bente (og Leonius)!

For det første vil jeg påpege, at der jo - som jeg forstår det - ikke har været øjenkontakt mellem psykiateren og Louise. Jeg har selv oplevet at der er gået en rum tid fra jeg så en jeg kendte, til jeg kunne identificere vedkommende. Særligt hvis jeg har mødt dem i uvante omgivelser. I og med at Louise så oven i købet bærer en lys paryk, synes jeg den del af historien holder.

Kærlig hilsen

Jørn E.

Leonius sagde ...

Hej Jens,

nu kan blodet løbe ned i kloakken, men egentlig syntes jeg bedre om din oprindelige version, som så ville betyde at der skulle rettes et andet sted.
Det er svært det her.

Leonius.

Leonius sagde ...

Kære Bente,

ja- ja, det skal nok gå.
Jeg regner da også med, at en eller anden, til sidst retter historien ind, hvis der er ting der ikke passer sammen.
Denne opgave forekommer mig at være den sværeste jeg har været med til, og netop derfor må den følges til dørs.

Leonius.

Randi Abel sagde ...

Kære Bente,

Som jeg skrev til dig på Facebook, kan jeg rigtig godt lide dit afsnit. Jeg synes, især sidste del er så sjov.

Kh,
Randi

Poly sagde ...

Kære Bente
 
Du må undskylde jeg skriver så sent, men jeg havde lige pludselig mange ting på bordet.
 
Jeg havde rigtig glædet mig til dit afsnit, og sikke en afsnit. Jeg kan rigtig godt lide din personbeskrivelse, der er dejlig farverig og dyb.
 
Der var lige et par små detaljer, men i din sidst kommentar (27. apr. 2010 11.08) synes jeg, det holder rigtigt fint, - som du selv siger. Det var faktisk noget i den retning, jeg selv tænkte, kunne havde foregået. ( jeg forstillede mig, at hun havde fået sådan et chok, at hun var blevet indlagt).
 
Mht. psykiateren, tror jeg, det mest sandsynligste er vel, at han ikke har set hende uden for hospitalet, men---! Hvis han er kommet for at lave en eller anden ”profil” for politiet, må han vel være opmærksom på muligheden, at Louise er ”derude”, et eller andet sted!
Men nu for vi at se hvad der sker.
 
Med hilsner Poly

Randi Abel sagde ...

Kære alle,

For nogle dage siden havde jeg pludselig ikke adgang til kommentarfeltet og kunne derfor hverken læse eller skrive kommentarer. Jeg har først nu nået at læse alle kommentarer til Bentes tekst og har netop set forslaget om at bruge wikien på Google Sites til at holde styr på detaljerne i føljetonen.

Jeg synes, Google documents er bedre egnet til det formål, idet alle inviterede kan opdatere dokumentet. Hvis Poly vil dele sit dokument med os, vil jeg gerne konvertere det til et Google dokument og invitere jer, som er skribenter på føljetonen.

Kh,
Randi