onsdag den 28. april 2010

April-opgave: Føljeton 9

Undervejs trak han et krøllet kort op fra læderjakkens lomme, hvorefter han på formfuldendt engelsk bag visiret spurgte:

"Excuse me. We are looking for the Danish Ministry of Culture, but we seem to be just a wee bit lost!" Han lavede en undskyldende grimasse. "I'm sorry, I forgot to ask…do you speak English?" Louise nikkede, og han fortsatte: "The address is Nybrogade, and I was so sure we were on the right track, but..."

Hans kammerater på motorcyklerne bag ham grinede i kor.

"He couldn't find his way in his own underpants if you ask me," sagde én af dem, mens han blinkede forsorent til Louise, men da han så, at hun rødmede ved tanken om deres underbenklæder og hvad der mon var i dem, undskyldte han straks.

Varmen steg igen i Louises krop. Samme varme, som hun havde mærket, da hun mødte Klaus tidligere. Hvor var de nogle søde fyre. Havde hendes mor ret? Var hun bare en promiskuøs tøs, der ville kaste sig over den første den bedste, nu hvor hun ikke havde Mor til at passe på sig? Hun skubbede tanken fra sig. Det var ligegyldigt, hvad Mor tænkte; nu var det ligegyldigt. Resolut vendte hun sig mod Klaus.

"Jeg viser dem vej."

Hun smilede til motorcykelfyren, der nu havde taget hjelmen af. Uden den lignede han til forveksling Daniel Craig. Var det Daniel Craig? Med et sug i maven steg hun op bag på motorcyklen.

"I'll show you."

12 kommentarer:

Jørn E. sagde ...

Kompliment! En flot drejning af en situation, som ellers så ganske truende ud. Desuden særdeles velskrevet - det flyder bare.

Kærlig hilsen

Jørn E

Jørn E. sagde ...

...glemte lige fluebenet.

Dorte H sagde ...

Hahahaha.

Åh, hvor er den sjov, Marianne! Og nu er det ikke nemt at sige, om historien ender i tragedie eller komedie; der er nærmest frit valg på alle hylder.

Kh Dorte.

Jens Albers sagde ...

Hej Dorte!

Ja, det er flot og flydende, det er rigtig, men nu træder Louise godt nok i"karakter", sikke en dulle.
Spændende hvad der sker.
Hilsen Jens
Ps.tak for hjælpen den anden dag.

Dorte H sagde ...

Jens, det var så lidt.

Randi Abel sagde ...

Kære Marianne,

Nej, hvor er den sjov :D De truende bøller tryllede du let og elegang om til en flok lystige svende på afveje.

Kh,
Randi

Marianne Prip sagde ...

Hej Alle,

Tusind tak for jeres kommentarer, og undskyld, jeg har været så længe om at svare.

Jeg er glad for, I kan se komikken, og jeg er spændt på at se, hvor næste føljetonskriver drejer historien hen.

I taler ofte om flueben - jeg må med skam melde, at jeg ikke har kunnet finde det. Er der én, der lige gider give mig en guide på det?

Bedste hilsner,
Marianne

Poly sagde ...

Kære Marianne

Ja, der tog du fusen på os alle sammen. Og sikke en drejning, rigtig god. Din tekst er som en glad dans, der bare flyver afsted.

Mht. fluebenet, er det blot at klikke med musen i firkanten, hvor der står: Send opfølgende kommentarer til....". Det er nummer to linje ovenover det orange sted, du klikker på, når du "UDGIV DIN KOMMENTAR".

Med hilsner Poly

Marianne Prip sagde ...

Hej Poly,

Tak skal du have for din kommentar. :-)

Mht til firkanten med "send opfølgende kommentar til..", så findes den ikke i min formular. Tp linier over "udgiv din kommentar står der, på min skærm "du kan også bruge din blogger-konto. Meget mystisk!

Bedste hilsner,
Marianne

Marianne Prip sagde ...

Hej igen, Poly

Nu har jeg fundet det :-)

Bedste hilsner,
Marianne

Leonius sagde ...

Hej Marianne,

det biver da også mere og mere spændende.
En smart måde at fjerne opmærksomheden fra Ekstrabladet på.
Hvad må det dog ikke ende med.

Leonius.

Marianne Prip sagde ...

Hej Leonius,

Jeg er glad for, at du synes, det er spændende. Det er svært at sige, hvor historien ender, men jeg er glad for, at det ikke er mig, der skal samle op på alle trådene - det kræver vist sin skribent!

Bedste hilsner,
Marianne