fredag den 16. april 2010

Google stories

Mens vi venter på næste afdeling af føljetonen og før det bliver debat-lørdag og fordi der ikke lå andre tekster klar, fandt jeg lige følgende frem af gemmerne. Prøv det af ;-)


Det er ikke meget, man ikke kan bruge Google til. Jeg har fundet en sportsgren, som er svær at slippe igen og som let kan sluge noget tid. Jeg har ikke ledt efter et teknisk term for det (ligesom der findes for googlewhacking), men det er ihvertfald sjovt.

Ideen er, at man skriver en sætning eller en del af en sådan i anførselstegn og så erstatter et eller flere af ordene med stjerne (*). Søger man for eksempel på "hun * på toget" vil Google returnere resultater som f.x. "hun sprang på toget", "hun lod tasken blive på toget" og "hun satte drengen på toget".

Til at komme igang kan man prøve følgende Google stories - jeg lavede dem på engelsk, fordi så er der lidt mere at vælge imellem.

Det kan godt betale sig at bladre lidt i resultaterne, men jeg advarer: Lige pludselig er der gået en time - til gengæld har man fundet nye sider af nettet.

4 kommentarer:

Bente Pedersen sagde ...

Hej Theodor!

Har jeg forstået det ret? Skal man bare skrive det i søgefeltet og så se de forslag der kommer i fanen, eller skal man trykke enter?

Ved at gøre det første på "Jeg * " fik jeg blandt andet følgende:

"Jeg elsker dig på 100 sprog"
"Jeg keder mig. Hvad skal jeg lave"
"Jeg så julemanden kysse mor"
" Jeg er så glad i dag"

Storsmiler her i solskinnet på majestætens fødselsdag.

KH Bente

Poly sagde ...

Det maa jeg proeve, her i weekenden.

@ Theodor, jeg havde send et digt til Dorte, men det har du aabenbart ikke. Saa jeg har sent det igen til din email.
Med hilsner Poly

Marie sagde ...

Jeg plejer at trykke + for de manglende ord. Men man skal ikke langt ned i søgningen, før ordene så bliver blandet sammen. Der kommer simpelt hen for meget irrelevant med.
Tak for tippet, som jeg vil prøve ved lejlighed.
Kh
Marie

theodor sagde ...

@Bente

Hmmm... god idé med dit første forslag. Det kan man også gøre. Det her var skrevet som oplæg til at man trykkede enter og lagde mærke til steder med fed skrift for at lade sig inspirere.

@Poly
Tak for digtet - godt at have lidt i baghånden, hvis Dortes maskine bliver syg igen. Men derfor må man sende tekster ind :-)

@Marie
Ja, det var ment som en lille, sjov måde at finde inspiration på. * kan erstatte et eller flere ord og anførselstegn sikrer at rækkefølgen og afstanden mellem ordene matches i søgeresultaterne. Der er nogle sjove varianter ind i mellem :-)

kh
Theodor