tirsdag den 11. maj 2010

Den rødmende brud


forfatter: Randi Abel

Plottet:

1. Hovedpersonen har et projekt: Lena skal giftes med Tommy, kæresten gennem 16 år, og har forlængst købt brudekjolen. En dag hang den bare i butiksvinduet, i hendes størrelse (men heller ikke mere) og til halv pris.

2. En forhindring: Udover den vordende gom har Lena en passion for Häagen-Dazs jordbæris. Hun er pendler og står af og på toget på Østerport station. For et stykke tid siden opdagede hun, at Irma ved Østerport station forhandler Häagen-Dazs jordbæris. I en lang periode har det ellers ikke været til at opdrive.

3. Forsøg på at overvinde forhindringen: Irma ved Nørreport station forhandler kun andre Häagen-Dazs varianter, så for at modstå fristelsen tvinger Lena fra tid til anden sig selv til at benytte Nørreport station i stedet.

4. Krise: Lena prøver brudekjolen en aften, hvor hun er alene hjemme. Det viser sig, at hun har benyttet Nørreport station alt for sjældent.

5. Foreløbig fiasko: Det lykkes ikke for Lena at lyne kjolen. For at føje spot til skade revner den under hendes ihærdige forsøg.

6. Afslutning. Konflikten løses - ikke nødvendigvis happy end og gerne anderledes end forventet: Læs venligst historien for yderligere info.


”Den saaatans lynlås,” hvisler Lena gennem sammenbidte tænder. Hendes auberginefarvede teint står i skarp kontrast til den hvide brudesatin, hun har vristet op over lår og hofter, milimeter for milimeter.

Tommy har aftenvagt, og med kun små to uger til den store dag, kunne Lena ikke dy sig for at prøve kjolen.

Hun trækker maven ind og holder vejret. Dansende brudevalsen som en flodhest i balletsko klemmer hun med højre hånds fingre vildfarent kød ind, mens hun hiver i lynlåsen med den anden hånds tommel- og pegefinger. Lynlåsen glider ubesværet en halv cm. op. Hun når knapt at glædes over landvindingen, før den rutcher tilbage til udgangspunktet og lidt til. En dråbe zigzagger ned ad Lenas næse, hænger ubeslutsom på næsetippen, inden den slipper sit tag og opsuges af det hvide stof.

Lena trækker vejret i små stød på vej ud i køkkenet. Hun rækker automatisk ud efter en af de tre halvliters Häagen-Dazs på øverste hylde, men snupper i stedet en isterning, som hun stryger over panden.

Tilbage i soveværelset lader hun sig falde på ryggen tværs over dobbeltsengen. Hun er pludselig kommet i tanke om tricket fra teenager årene. Nu behøvede hun ikke trække maven ind, men til gengæld er der mere i siden at holde styr på. Lynlåsen giver sig ikke. Hun ruller om på siden for at hive sig op ved sengegavlen og hører den umiskendelige lyd af stof, der brister. Indestængt CO2 siver ud sammen med lyden af et tågehorn, som forplanter sig ud på trappeopgangen. Tommy tager det sidste hold trapper to trin ad gangen.

”Hvad i alverden sker der? Hvorfor ligger du der?”

”Tommy, du måtte jo ikke se kjolen! Jeg kan ikke lyne den, og nu er den revnet.”

”Er det bare det. Jeg troede du var syg. Herregud, det er jo ikke verdens undergang. Kom lad mig hjælpe dig op at sidde. Der er noget, jeg skal fortælle dig.” Tommy tager fat i begge Lenas hænder og får hende på højkant.

Hun kigger forventningsfuld på ham. Hendes Tommy, som nok skal finde på noget. Hun smiler gennem tårer.

”Jo, ser du, Lena, jeg har mødt en anden.”

13 kommentarer:

Bente Pedersen sagde ...

Kære Randi!

Du er da en værre én! Og så morsom! Efter så lang og nederdrægtig en kamp mod både isfristelser og dernæst en krympet brudekjole,så løser du problemet let og elegant.
Jeg er næsten et hundrede procent sikker på,at Lena først lige er startet på at forbruge Häagen-Dazs i litervis.
Hvilken af følgende to formuleringer, der i dag skal have prisen for bedste udtryk, er svært at afgøre:
"Dansende brudevalsen som en flodhest i balletsko klemmer hun med højre hånds fingre vildfarent kød ind..."
"En dråbe zigzagger ned ad Lenas næse, hænger ubeslutsom på næsetippen, inden den slipper sit tag og opsuges af det hvide stof."
Begge danner så fine billeder i mig!
KH bente

Poly sagde ...

Kære Randi

Din fortælling lyser af satirisk humor. Din tragisk-komiske og farverige fortælling, danner bestem ikke noget skønheds billed af stakkels Lenas rosen-røde verden. Og Bente har netop fremhævet et par af sætnings perlerne. Du er rigtig god til detaljerede beskrivelser.

Heldigvis er jeg en af dem, der kunne spise Häagen-Dazs i litervis, og ikke et gram sad fast.

Med hilsner Poly

Jørn E. sagde ...

Kære Randi!

Absolut en historie til eftertanke. Især for vordende brude med hang til Hägendanz.
Meget morsom og elegant turneret.

Kærlig hilsen

Jørn E

Randi Abel sagde ...

Kære Bente,

Tak for dine søde ord. Historien er fra SAXO, som du nok har regnet ud. Jeg havde faktisk glemt, at jeg havde sendt den til Dorte, så jeg blev meget overrasket over at se den på bloggen.

Jeg ved ikke, om det var gensynes med historien eller de helt fantastiske jordbær, som var den udslagsgivende faktor, men turen hjem fra arbejde i går gik altså via Østerport :(

Kh,
Randi

Randi Abel sagde ...

Kære Poly,

Jeg er glad for, at du også kan lide mine beskrivelser. Tak for det.

Kh,
Randi

Randi Abel sagde ...

Kære Jørn,

Tak skal du have.

Kh,
Randi

Dorte H sagde ...

Kære Randi.

Jeg kan godt huske den her pga din effektfulde slutning. Jeg vil bare sige dig, at ham Tommy, ham kan jeg altså ikke li´!

Men det er jo nok fordi du skildrer hovedpersonen så godt :D

Kh Dorte.

Leonius sagde ...

Kære Randi,

rigtig godt skrevet historie, sjov start.
Der er noget jeg ikke forstår.
Hvorfor i alverden slog du ham ikke ihjeld?
Du havde Lena ude i køkkenet efter is, hun kunne nemt have taget en stor køkkenkniv med ind i soveværelset til at hive med spidsen i lynlåsen, og så kunne den ligge på sengen når Tommy, (den modbydelige fyr)hjalp Lena op, og hendes brudekjole blev forvanlet til den mest bedårende selskabskjole, med den smukkeste rosa-marmorerede farve.
Nå- ok, ingen dødsfald dennegang.

Leonius.

Randi Abel sagde ...

Kære Dorte,

Min sympati ligger også hos Lena. Man kan jo ikke gøre for, at man bliver Häagen-Dazsaholic :D

Kh,
Randi

Randi Abel sagde ...

Kære Leonius,

Det er et fantastisk forslag til en ny slutning, som jeg bestemt vil overveje :D Tak for det.

Kh,
Randi

Ragnhild sagde ...

Kære Randi

Jeg har læst, nydt og følt mig godt underholdt af dit velskrevne drama.

Et fatalt problem tårner sig op for den isafhængige pige.

Der skal en rigtig mand til at løse problemet.

Det gør han kort og godt med seks - siger og skriver seks - ord.

Han er da heller ikke noget at samle på!

Randi Abel sagde ...

Kære Ragnhild,

Dejligt at have dig tilbage og tusind tak for de søde ord.

Jeg håber, du fik stort udbytte af opholdet i det spanske?

Kh,
Randi

Poly sagde ...

Kære Ragnhild,

Så du er tilbage Skrive-bloggen. Herligt. Håber du nu er til "fuld firespring" efter din spanske optrænings indsprøjning. Glæder mig til at læse dine tekster og visdomsord igen.

Med hilsner Poly